/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Wat is Reiki ?

Wat is Reiki ?......

                                        

 

 

Reiki is als Energie-Werk-Vorm onstaan door Mikao Usui , uit Japan.

                                                                    

 

Reiki is Japans en betekent : Universele ( Rei ) Energie ( Ki ), het is een oeroude behandelmethode met handoplegging. De gever dient daarbij alleen als kanaal " doorgeefluik ", de gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger.

 

Usui was een Boeddhistische Monnik en gevorderde in de gevechtssportkunsten. Hij had zelfs een verlichtings-ervaring gehad en wilde dit grote geluk met iedereen delen. Rond 1915 ging hij zijn medische kennis, boeddhistische wijsheden en gevechtskunst-energie-technieken combineren om een methode te vinden die iedereen kon toepassen voor geestelijke verlichting. "De Usui methode van Natuurlijk genezen ". Later werd duidelijk hoezeer deze methode ook lichamelijke klachten wist te verhelpen. Dit was echter niet zijn insteek.

Na jaren intensief onderzoek vond Dr. Mikao Usui wat hij zocht in de lessen van Boeddha. Tijdens een meditatie van 21 dagen werd hem duidelijk hoe dit helingsproces werkte. Dr. Mikao Usui is de herontdekker van Reiki en heeft de basis gelegd voor wereldwijde versprijding van Reiki.

Vandaar dat ook na iedere cursus van Reiki een reinigingsperiode van 21 dagen zit, waarbij het energiesysteem wordt gereinigd. 

 

Door de inwijding van Reiki I ( SHO DEN ) te ontvangen, krijg je meer energie ter beschikking . Het effect is dat je blijvend meer energie ontvangt.

Bij de inwijding van Reiki II ( OKU DEN = Dieper weten ), leer je omgaan en werken met de drie van de Reiki symbolen . Dit zijn het Krachtsymbool ( CHO KU REI ), het Emotionele/Mentale symbool ( SEI HE KI ), en het Afstandssymbool ( HON SHA ZE SHO NEN ).

 

Ik ben alleen alleen op deze twee ingegaan , aangezien ik de Reiki III nog niet gehaald heb.

 

Reiki is niets anders dan een geschenk van het Universum.

Reiki is geen godsdienst, sekte, religie, het is geen geloof. Integendeel, het respecteert de integriteit van mensen.

Het is wonderbaarlijk, dat er een heling kan plaatsvinden zonder dat de heler of de ontvanger ook maar iets hoeft af te weten van de oorzaak of de aard van de kwaal. Wat er zo opmerkelijk is aan Reiki : Het is eenvoudig , praktisch, heeft vele toepassingsmogelijkheden, en een ieder die het wil, kan het leren....Jong, Oud, Arm, Rijk, met - of zonder Geloofsovertuiging, niemand is uitgesloten.

Reiki werkt altijd , ook als je er niet in gelooft, of begrijpt. Eigenlijk gaat het boven het begripsniveau uit.

Reiki is een manier om ons weer terug naar de basis te brengen, om ons weer in contact te brengen met wie we werkelijk zijn. Het is een manier om de muur af te breken, die ons ervan weerhoudt de eenheid met het goddelijke ( ziel ) te ervaren. Het opent een deur naar een ander bewustzijn. Reiki is een weg, die ons opnieuw in verbinding kan stellen met waar we vandaan komen. Het is de weg naar huis. Onze eigen ziel bepaalt wat eerst geheeld moet worden en de snelheid van de heling. Onze ego of andermans ego staat hier geheel los van !!!!!!!!!!!

 

 De 5 Reiki leefregels :

Kyo Dake Wa = Alleen vandaag

Ikaru-na = Ben ik niet Boos

Shinpai Suna = of Geergerd

Kansha Shite = ben ik Dankbaar

Gyo o Hage Me = Werk ik hard

Hito Ni Shinsetsu Ni = Ben ik Vriendelijk tegen iedereen